Buurt- en belangenvereniging Ver-Hitland

Activiteiten

Reanimatiecursus groot succes!

De onlangs gehouden reanimatiecursus in het buurthuis was een groot succes. De algehele coordinatie stond, zoals vertrouwd, onder leiding van Mary van Mourik. Veel buurtbewoners hebben deelgenomen aan deze cursus die uiteindelijk levens kan redden.

 

 

 

Buurt BBQ

Genoeg te eten voor groot en .......klein
Genoeg te eten voor groot en .......klein

De Buurt BBQ die op vrijdag 28 augustus werd gehouden was een groot succes. Op de prachtige locatie bij Martin en Annelies van Roon was het goed toeven. Veel buurtbewoners waren erbij en genoten van de plek, het weer, de hapjes en drankjes en vooral van elkaar. Het was door Annelies en Martin erg goed georganiseerd en mede daardoor was het gezellig tot in de late uurtjes. 

Er staan inmiddels paar leuke foto's in de fotoalbum BuurtBBQ2015 en meer. Gemaakt en ingezonden door Mary van Mourik.

 

 

 

 

Paas klaverjassen

Paas klaverjassen

Op vrijdag 18 april is er Paasklaverjassen in het Buurthuis.

Aanvang 20 uur.

 

 

Sinterklaas Bingo

Sinterklaas Bingo

Voor iedereen die Sinterklaas een warm hart toe draagt ( er in geloven is niet echt noodzakelijk ) heeft de feestcommissie bedacht dat het weer tijd is voor een Bingo.

Het gaat natuurlijk niet om de prijzen, maar om de gezelligheid van twee oeroude super oudbollige Hollandse tradities ….. en om elkaar weer eens te zien …… en dit keer bij de nieuwe kachel. De te winnen prijzen staan – hoe kan het ook anders - in het teken van de Sinterklaas ( en ja ook zwarte Piet !! )

en ……. ‘what-else’ ……… zoetigheid !!!!

 

vrijdag 22 november in het buurthuis vanaf 19:30

toegang, koekjes en snoepjes etc. gratis

( wel wat muntjes meenemen voor de bingokaarten )

 

Dus, doe eens lekker gek en kom naar

 

de Bingo van Sinterklahaas !!!!

sinterklaas.png

Kerstklaverjassen

Kerstklaverjassen

Voor de liefhebbers van kerstballen, vrouwen en heren ....... en natuurlijk ook alle andere kaarten van het nobele kaartspel, heeft de ‘Verhitlandse klaverjascommissie’ besloten om a.s. 29 november de kerstkaarten weer op tafel te leggen, zonder al te veel open kaart te spelen.


vrijdag 29 november

in het buurthuis vanaf 19:30


Zorg dat je er bij bent!

Biljartseizoen gaat weer beginnen

Biljartseizoen gaat weer beginnen

Dinsdag 24 september start weer het Biljartseizoen voor de liefhebbers binnen de buurtvereniging.

Verwacht wordt dat er minimaal zo'n 25 deelnemers aan deze wekelijkse (dinsdagavond) competitie zullen gaan deelnemen. Een competitie waar het gaat om het plezier maar zeker ook om de punten. Tussen het biljarten door wordt er een kaartje gelegd (klaverjassen). Gewoon een biertje of borreltje komen drinken mag ook. 

Liefhebbers die dat ook willen moeten gewoon op dinsdag even komen kijken.

 

Oud Hollandsche spelletjes avond

Oud Hollandsche spelletjes avond

Dierbare Dijkgenoten,

 

Het komt er weer aan, de traditionele  Oud Hollandsche Spelletjes avond ......  voor jong en oud ......  skilopen, spijkerpoepen, plaatsnamen raden etc. etc.  

 

Noteer maar in de agenda :

 

 vrijdag 22 maart in het Buurthuis 

 open vanaf 19:30 en beginnen om 20:00 

 

 

 

 

Met vriendelijke groet en tot kijk op de dijk maar weer ........

 

     Vereniging Belang Ver-Hitland

spijkerpoepen.jpg

De dinsdagavond op Ver-Hitland

De dinsdagavond op Ver-Hitland

Elke Dinsdagavond is er vollop aktie in het buurthuis, zo is de biljartvereniging druk doende om haar competitie af te werken. En omdat er maar twee personen tegelijkertijd kunnen biljarten is er voor de niet spelende groep de mogelijkheid om te darten of te kaarten, er wordt dan ook regelmatig een potje geklaverjast. Ook worden er onder het genot van een glaasje vrolijkheid de wekelijkse nieuwtjes / roddels besproken.

 

Dus voor wie het leuk vindt om op de dinsdagavond een potje te kaarten, darten of gewoon een lekker biertje wil drinken is van harte welkom vanaf 19.30.

 

met vriendelijke groet en tot de volgende,

Fred

EK voetbal 2012

EK voetbal 2012

Alle voetbal liefhebbers die Oranje een warm hart toedragen zijn van harte welkom in het buurthuis op de dijk te komen kijken naar onze jongens.

 

We kijken zowiezo de eerste drie wedstrijden van Nederland onder het genot van een hapje en een drankje op een groot scherm 3x2 meter via een beamer.

 

Zaterdag     9 juni 18.00 uur NEDERLAND-Denemarken

 

Woensdag 13 juni  20.45 uur NEDERLAND-Duitsland

 

Zondag     17 juni  20.45 uur Portugal-NEDERLAND

 

Om de beste plaats te bemachtigen en niets van de voorbeschouwing te missen zal het (theater) een uur voor aanvang van de wedstrijden geopend zijn

 

Uiteraard word het programma uitgebreid zolang Nederland in de race blijft en wat ons betreft is dat tot en met Zondag 1 Juli, wanneer Nederland zal worden gehuldigd als Europees Kampioen voetbal 2012

Valentijns Bingo vrijdag 8 februari 2013

Valentijns Bingo vrijdag 8 februari 2013

Voor alle Valintinisten, bingo liefhebbers jong en oud herhalen we wegens veelvuldig succes onze jaarlijkse Valentijns Bingo op vrijdag 10 februari in het buurthuis vanaf 19.30. Toegang koekjes en zoetigheden zijn gratis maar voor de bingo kaarten vragen we een kleine vergoeding. De te winnen prijzen zullen natuurlijk in het teken van Valentijn staan,,, dus veel roze, hartjes, zoetigheid en pikante prijzen.

 

Namens het bestuur

Tot vrijdag 8 feb. 19.00 uur dus

Buurt BBQ (60 jarig jubileum Buurtvereniging Ver-Hitland)

Buurt BBQ (60 jarig jubileum Buurtvereniging Ver-Hitland)

Zaterdag 20 augustus 2011

 

Zaterdag was het wederom een drukte van jewelste op het terrein van steenoven    ,, De Olifant''.

Deze keer was de jaarlijkse buurt barbecue extra feestelijk omdat ook het 60 jarig bestaan van de belangenvereniging Ver-Hitland werd gevierd. Rond de klok van drie uur waren de kinderen welkom om o.a het springkussen en de andere spelletjes te testen:-)

Tegen zes uur opende onze voorzitster Ahja Sipkema onder belangstelling van ruim 100 gasten de avond. Vervolgens droeg zij het woord over aan Dirk Vonk (die eerder op de dag, samen met Sjanie, een radio Zuidplas intervieuw had gegeven) welke de gasten het verhaal over het ontstaan en de geschiedenis van de buurtvereniging vertelde.

Vervolgens nam wethouder Hazelebach het woord. Hij is mede verantwoordeijk voor de belijningen op de dijk en heeft toegezegt op korte termijn met het bestuur om de tafel te willen om verdere snelheidsbeperkende maatregelen te bespreken. De wethouder werdt een fles Champagne aangeboden waarop hij de buurtvereniging een cheque van Euro 250.-- overhandigde (goeie deal lijkt mij). Joop Steenbrugge bood alle gasten een glas Prosecco aan om de veroorzaakte overlast tijdens de bouw van zijn nieuwe huis naast het buurthuis te verzachten. Na het officieële gedeelte werd er een kort moment van stilte ingelast alvorens de aanval op het buffet en de barbecues kon worden ingezet. De rijkelijk gedecoreerde salades vonden stevig aftrek en ook bij de bbq's was het dringen geblazen. De muziek werd wederom verzorgd door de 8 man sterke band Generations met een geweldig reportoir uit de tijd dat er nog echte muziek werd gemaakt (60, 70 en 80 er jaren). Dit jaar hadden we als extraatje een Kop van Jut, (een toppertje) tot diep in de nacht, bijgelicht met tuinfakkels moest de bel klinken. Dat dit niet voor iedereen meeviel moge duidelijk zijn.  

Gelukkig hadden we voor deze feestelijke dag perfect weer en het feest duurde tot in de kleine uurtjes.

 

Zondag ochtend rond 10.00 uur was er net als vrijdag en zaterdag ochtend een team paraat om het terrein op te ruimen. Niet allemaal even fit maar de echte bikkels lieten geen verstek gaan. Nogmaals dank aan iedereen die de handen uit de mouwen heeft gestoken want zonder jullie hulp is een buurtfeest met zo'n uitgebreid programma niet te realiseren. Ook dit jaar is maar weer gebleken dat vele handen licht werk maken want zondag middag om twee uur was alles opgeruimt en schoon.

Namens alle feestneuzen ook dank aan Ahja en Ariann voor het beschikbaar stellen van het terrein.

 

Groetjes en tot de volgende

Fred

Mollen 07/06/2011

Mollen 07/06/2011

Wie heeft er een effectieve aanpak om mollen uit de tuin te weren?

 

Ik heb als zoveel anderen mollen in mijn tuin, dat die beestjes gangen graven is nog niet zo erg maar die molshopen zijn minder leuk. je krijgt ze altijd op de plaatsen die je niet wilt. zo heben de meeste mensen op Hitland toch ruimte genoeg waar ze naar hartelust kunnen graven en molshopen bouwen maar de mollen doen hun werk meestal op de mooi gemaaide terassen :-(

 

Ik heb van alles geprobeerd, stukken carbid in de gangen en met water begieten. Volgens een kenner zou dit absoluut helpen, jaja... niet bij mij dus het leek wel of ze er opaf kwamen, een flessenhals in de gangen zodat er voor mollen een vervelend geluid zou ontstaan, nou volgens mij dansten ze er de horlepiep op.

 

Vervolgens ging de tuinslang erin, een tsunami in hun gangen zou ze wel verdrijven. Helaas kan ik niet met mollen comuniceren maar volgens mij waren ze er blij mee dat hun ondergrondse gangenstelsel eens een flinke schoonmaak beurt kreeg.

 

Dan maar vangen met mollenklemmen, dat werkt. Je vangt er een paar, verleden jaar 17 stuks. Ik heb er zelfs een aantal in de gangen laten liggen om een schrikbewind te bewerkstelligen maar die gevoelloze rakkers graven er gewoon omheen. Het lijkt zelfs of er meer mollen terug komen.( mischien om hun gevallen graaf rakker te eren?) ik weet het niet.

 

Mochten de mollen meelezen? let dan goed op. Acher onze moestuin ligt een composthoop van 6x3 meteren 2 meter hoog. Het lijkt mij voor jullie een buitenkansje, een paradijs. Een gigantische molshoop rijk gevuld met insecten, wormen en allerlei lekkers. Hij staat momenteel leeg en jullie zijn met z'n allen van harte welkom, z'n groot goed gevuld eetparadijs laat je toch niet liggen?

 

Nu is er ook nog de optie om de gehele tuin te asfalteren, dat scheelt aanzienlijk in het onderhoud en je hebt gegarandeerd geen last meer van mollen. Nu vindt ik dit persoonlijk een klein beetje te ver gaan.

 

De meest voor de hand liggende optie is, doe niet zo moeilijk, trek het je niet aan en wees blij dat je in z'n mooi buiten gebied als Hitland mag wonen en neem de mollen op de koop toe, die wonen hier immers ook. Ons kikkerlandje is al vlak genoeg en een bultje meer of minder kan geen kwaad.

 

Kortom ik verkies de laatste optie, ben blij op het mooie Hitland te wonen en neem de mollen op de koop toe, maar een goede tip blijft welkom.

 

Groetjes,

Fred

Zonder d(m)ollen

Fred ik weet wel enkele manieren om van je mollenplaag af te komen.

 

De eerste en verreweg de eenvoudigste methode is deze: Leer ze biljarten!!!!!!

Ik weet zeker dat als ze eenmaal aan het groene laken geroken hebben dan vinden ze een groen gazon maar behelpen. Zo'n biljartbal rolt namelijk amper door het gras, dat zal jij als bijna-beroeps-biljarter wel begrijpen. Ik snap trouwens niet dat jij niet zelf op dat idee gekomen bent.

 

Methode twee heb ik zelf toegepast want ik was bang dat als ik de mollen biljarten zou leren ik geen partijtje meer zou winnen (gebeurd toch al zo weinig).

 

Methode twee dus: Graaf een sleuf om het te beschermen gebied (of laat het doen) van ongeveer vijftig centimeter diep. Zet daar in: Dubbelgevouwen geplastificeerd fijnmazig volieregaas. Laat dit vijftien centimeter boven de grond uitsteken.

Dat is genoeg want een mol kan wel biljarten leren maar klimmen leert hij nooit want hij heeft last van hoogtevrees.

Ook dieper graven dan vijfenveertig centimeter doen ze niet want ze weten dat dat verspilde energie is omdat daar geen fatsoenlijke worm te vinden is. De enkele worm die daar nog rondloopt is van het graven zo taai geworden dat hij zelfs voor een mol niet meer te pruimen is.

Vang daarna de mollen die zich eventueel nog binnen de afrastering bevinden en ga rustig slapen.

 

Deze tips zijn in pricipe gratis maar een kleine vergoeding wordt zeer op prijs gesteld.

 

Groeten Teun.

Biljarten op de 33e etage

Biljarten op de 33e etage

Afgelopen week zijn de leden van onze biljartclub Hitland op bezoek geweest bij Peer en Irma Emmelot, om een gezellig biljartje te leggen op de 33e etage. Een adembenemend uitzicht over Rotterdam, heerlijke hapjes en drankjes, een gezonde dosis gezelligheid en humor stonden garant voor een perfecte avond.

De heen en terug reis werdt verzorgd door Karel en Corrie van der Pol, de Cornelia bracht ons naar de Kop van Zuid en pikte ons later op de avond weer op. Wat een luxe.

Karel en Corrie, nogmaals dank namens de biljart club.

Uitraard ook Peer en Irma bedankt voor de gezellige avond.

 

Momenteel zijn wij bezig met de zomer competitie biljart op de dinsdag avond.

Voor een ieder die interesse heeft in een potje biljart, Darts, klaverjassen of gewoon een lekker biertje wil komen drinken is van harte welkom.

 

groetjes Fred

Buurt BBQ (60 jarig jubileum Buurtvereniging Ver-Hitland) 2011

Buurt BBQ (60 jarig jubileum Buurtvereniging Ver-Hitland) 2011

Op zaterdag 20 augustus 2011 is het weer tijd voor de jaarlijkse BuurtBBQ,

Lokatie De Steenoven, (zoals verleden jaar).

 

Dit jaar zal de BBQ echter een extra feestelijk tintje krijgen i.v.m. het 60 jarig bestaan van de Buurtvereniging. Nu hoor ik jullie zeggen, dit was toch in februari? dat klopt, maar wij vonden het met z'n allen een beter idee om het feestelijke samen te laten vallen met de buurt BBQ in de zomer. Mede gezien er enkele buiten aktiviteiten gepland staan. Verder wil ik nog niet te veel uitwijden over het programma maar er zal voor groot en met name klein van alles te doen zijn.

 

Op de muziek van verleden jaar hebben wij enkel positieve reacties ontvangen en dit heeft ons doen besluiten ze dit jaar weer te boeken. 

De Band vindt het leuk om verzoek nummers te spelen en dat er iemand komt mee zingen, dus zorg dat de kelen gesmeerd blijven:-)

 

Zoals jullie van ons gewend zijn, is het enige wat je mee moet nemen, je goede humeur en eigen vlees voor de BBQ. voor de natte innerlijke mens oftewel bier, fris, wijn e.d hanteren wij ons bonnetjes systeem.

 

Dit wil echter niet zeggen dat de opbouw en het afbreken van de feestterein vanzelf gaat. Bij deze dan ook de oproep aan enkele vrijwillegers zich bij mij te melden, vele handen maken immers licht werk. Vrijdag avond en zaterdag ochtend zullen we gaan opbouwen en we streven ernaar dat zondag rond de klok van 12.00 alles weer is opgeruimd. verleden jaar verliep met name het opruimen soepeltjes, 

 

Tot zover, als er meer nieuws te melden valt over de Buurt BBQ  of anderzinds meld ik me weer, heeft één van jullie echter iets te melden voor de site kun je dit altijd aan mij doorgeven, tot ziens, horens of mails

 

met vriendelijke groet,

Fred de Groot

0651576053

f-degroot@kpnplanet.nl

Nieuwjaarsfeest 31 december

Uw fameuze Hitlandse feestneuzen comité heeft weer eens iets NIEUWS bedacht ! Vooruitlopend op en als warmloper voor de Nieuwjaarsreceptie is het buurthuis vanaf 0:00 uur gereserveerd voor een ECHT nieuwjaarsfeest, waarbij het traditionele CARBID schieten geoefend zal worden.

 

Iedereen welkom .. oordoppen meenemen .. toegang helemaal gratis !

 

En om het nieuwe jaar in te leiden wordt iedereen uitgenodigd IETS LEKKERS mee te nemen om met elkaar te delen. Dit mag zelf gemaakt zijn, gekocht, of gekregen, nat of droog .. het maakt niet uit !

Nieuwjaarsborrel 8 januari a.s.

Op zaterdag 8 januari vanaf 17u vindt weer de traditionele Nieuwjaarsreceptie in het Buurthuis (Groenendijk 190) plaats. Iedereen is welkom, voor bubbels wordt gezorgd :)